tirsdag den 14. maj 2013

Vandspejl i Haven

  Vandspejl i Haven kan jeg ikke undvære, så da vor gamle vandkumme revnede efter den hårde vinter blev der mandag indkøbt en ny hos Spedalsø Betonvarefabrik i Horsens. Kummen måler Ø80/40x40 cm, model HORSENS og er egentlig en plantekumme, så vi startede med at stoppe hullet i bunden med en klat beton.
Så står den lige et par dage og tørrer. I mens kan jeg så gå i gang med patineringen, som foregår med en Flügger Ude Acryl blandet og mixed så den fremstår i samme farve som irret kobber. Malingen er 'beskidt', iblandet strandsand og har været frosset og tøet op to gange! Det giver den helt rigtige patinering - synes jeg!

Inden malingen er tør får den lige en tur med bruseren. Hurtigt og hårdt, så malingen slipper og løber i tilfældige striber.
 
Det færdige resultat fyldt op og med et par klaser fra Kirsebærtræet! I varme perioder dannes der alger.Det er hurtigt at tømme kummen med en spand og suge de sidste centimeter op med en stor gulvklud, skure den med en børste og fylde vand på igen. Man kan også vælge at lade den være som den er, og eventuelt plante en Åkande på bunden mellem nogle store sten.Altid fyldt helt op til kanten, så man har den dejligste spejldam.

1 kommentar:

Bente Holst sagde ...

Tak for idéen med "vandspejl i haven". Det ser rigtig godt ud :-)