søndag den 12. maj 2013

Drivhus Glæder!

Drivhusets Glæder er mange – og den største lige nu, er måske at vi nu har et sted at sidde ude i naturen i al slags vejr! Hvor har jeg tit ærgret mig over, at måtte blive inde i huset p.g.a. vejret,  når man hellere ville ned og opleve dyrelivet ved søen, Løvfrøernes kvækken og de mange forskellige andefugle der er vendt tilbage for at yngle. Nu er det muligt hver dag at gå ned og sidde lidt, om det så regner eller blæser, så er der læ og en nogenlunde temperatur indenfor, i denne lille, nye oase vi her har fået.

Vi bruger også huset til forspiring af stauder og sommerblomster. Her er det Mamelukærme der trives og har det godt.

I de irgrønne potter står Sporebaldrian og gemmer sig bag en velvoksen Hibiscus der normalt står inde i stuen, men nu fremover skal tilbringe sommeren i drivhuset for at give lidt Hawaii stemning :-)

Kikkerten er fast tilbehør, så vi kan få øje på forskellen på Grønbenet Rørhøne og Lille Lappedykker.

De u-undværlige Stolte Kavalerer er snart klar til udplantning.

I år dyrker jeg to slags salat i drivhuset. Det er ellers umuligt at dyrke salat her p.g.a. snegle, som æder det hele i løbet af natten. Salaten bliver også ekstra lækker af at stå i drivhus: altid frisk, ren og sprød efter at blive vandet/overbruset hver dag, og aldrig udsat for blæst eller fugleklatter :-) Læg mærke til den store Euphorbia ved døren! Euphorbia Pointsettia - eller Julestjerne - er en ualmindelig flot plante, synd at den er blevet sat i bås som en køb-og-smid-væk plante, den bliver bare flot hvis den kommer ud og pottet om i større krukke.

På trappen står der tulipaner og Påskeklokker i forskellige zinkbaljer og krukker. Lige nu dominerer den røde farve, som eneste farve foruden sort og grøn. Julestjernen står lige indenfor og danner baggrund for de dybrøde tulipaner.


3 kommentarer:

Lene sagde ...

Det er da en fantastisk udsigt du har fra dit dejlige drivhus :). Der kan man godt tilbringe mange timer med en god kop kaffe/te.

Stein sagde ...

Flotte og inspirerende bilder fra drivhuset ditt! Ja, det er herlig å kunne sette seg ut i et slikt glasshus når det er kaldt og grått utendørs! :-)
Den måten du har lagt brosteinsbelegning og nedsenket gulv er kjempelekkert!
Ha en fortsatt riktig fin kveld.
Stein

Bente Holst sagde ...

Det er virkelig et flot drivhus. Det nedsænkede gulv er jeg vild med :-)