tirsdag den 30. juli 2019

Focaccia GLF


Endelig lykkedes det mig at bage glutenfri foccaccia! Det er ellers ikke let at bage glutenfrit, og boller og brød har været en udfordring hele vejen igennem. Men her lykkedes det og brødene er lette og luftige, med sprød skorpe, ganske som en alm foccacia på hvedemel!
Her følger opskriften:
5 dl lunken vand
50 g gær
1 spsk. HUSK husk
2 æg
½ dl olivenolie
1 tsk flagesalt
1 spsk rørsukker
½ tsk kardemomme
100 g havremel
400 g glutenfri AMO melblanding til brød, pizza og pandekager
olie til bordet
1/2 kop olivenolie med hakket rosmarin og tørret oregano efter smag til pensling
Opløsgæren i det lunkne vand, tilsæt husk, pisk det godt sammen og lade det stå i ca  10 minutter.
Pisk olie og æg i og kom mel og krydderier i. Kør det hele på køkkenmaskinen, til det er en sammenhængende lidt klistret dej. Lad det hæve i 30 minutter og tag den ud på et bord med lidt olie på, del den i 12 og form foccaciaerne som små flade brød med lidt olie på fingrene. Lad brødene efterhæve i 30 minutter. Pensl med med rosmarinblandingen og bag dem ved 200 ºC i 20 minutter.

Ingen kommentarer: