søndag den 4. februar 2018

Glutenfri Rundstykker

Rundstykker
12 stk.
6 dl vand
50 g gær
3 spsk fiberHusk
3/4 dl olie
3 spsk chiafrø
1 dl havregryn
1 dl maizena ( majsstivelse)
2 dl kikærtemel ( majsmel )
3 dl fuldkorns majsmel ( fuldkorns rismel)
1 tsk salt
Opløs gæren i lun vand, tilsæt fiberHusk røres kraftig til det ligner tapetklister, lad det hvile i 8-10 min.
Bland de tørre ingredienser sammen, tilsættes lidt ad gangen og olien tilsættes også. Når alt er tilsat røres dejen kraftigt i 5-10 min. Hæld dejen ud på bordet, der er belagt med film, tryk dejen flad til en firkant, så størrelsen passer til der kan blive lavet 12 rundstykker. Læg film over og lad det hvile i 30 min. Drys blå birkes på og del/skær i 12 stykker og læg dem på bageplade, uden at trykke luften ud af dem og hæv i 20 min. Forvarm ovnen på 230 grader bages i 30-35 min

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor ser de lækre ud, dine rundstykker. Efter at have kæmpet med gluten- m.m. allergi i små 30 år har jeg stadig ikke vænnet mig til at undvære brød. Derfor kan jeg næsten ikke vente til i morgen (indkløb først) med at at prøve din opskrift. Det er ikke så ofte, man finder forslag både uden gluten, mælkeprodukter, æg og sukker. Jeg krydser fingre.
Mvh Jytte
www.danishknitdesign.com

Elin sagde ...

Tak for din kommentar, og du har helt ret, det er meget, meget svært at bage glutenfrit. Næsten intet lykkes. Der er nu en forretning i Silkebord, Glutenfri Zone, som bager noget lækkert brød, det er bare rasende dyrt :-)