torsdag den 25. januar 2018

Om vi har Mosegrise????

Om vi har mosegrise??? Ja, det kan I lige tro!! Og man skulle tro de er store som grævlinger når man ser deres muldskud! Den lille plæne ved de små huse ligner et månelandskab. Især eet stort skud er åbenbart populært, for der bliver gravet og gravet, så det snart ligner en mindre kæmpehøj. Det ærgelige ved det, er at al den jord der kommer op til overfladen, jo kommer til at mangle nede i jorden, som bliver mere og mere undermineret, således at man ikke kan gå to skridt uden at ens hæl synker ned og man er ved at vælte!

Vi har prøvet alverdens ting og listige fælder, men det er ikke noget at gøre! Katten hjælper også lidt til, men de dyr der forsvinder bliver hurtigt erstattet med nye der flytter ind. De er jo også hos naboerne . . . Nej, jeg må ud med spaden og banke muldskud, og håbe de flytter et andet sted hen snarest. Hvad gør i mod muldvarpe og mosegrise?

4 kommentarer:

Anette Nielsen sagde ...

Her er der meget "sort sandjord" over alt,det eneste jeg gør er at jævne toppene ud.Vi er invaderet af muldvarpe, med marke og skov til alle sider.Håber vores nye hund vil hapse dem sammen med katten. Jeg er ikke økoflipper, men gider bare ikke kampen, ved det bliver grønt igen til foråret,sådan var det de andre år.Vi synker kun i i forhaven, ved ikke hvad der underminere der.
Hilsner Anette

Lønbæk Planteskole sagde ...

Jeg har fanget 160 mosegrise og 12 muldvarpe sidste år i fælder,men det forslår jo ingen ting, så nu har jeg købt hjortetaksolie på spray, som skal prøves i deres gange. Måske holder de nye sig væk.
Hilsen
Anne Marie

Bente Lund sagde ...

Om vinteren prøver jeg ikke engang på at bekæmpe muldvarpene eller mosegrisene, muldvarpenes gange er langt nede i jorden og deres muldvarpeskud er som bjerge, og når det bliver forår, og jeg begynder at slå græs, så forsvinder de så småt ud på de omkring liggende marker alligevel. Her går jeg så rundt og samler den serverede rene jord op, og bruger den sammen med lidt organisk gødning og lidt bladmuld til pottemuld....og så er jeg slet ikke så irriteret længere på muldvarpen. Græsset bliver pænt igen og jeg bliver også glad igen:-)
Fortsat god søndag

Elin sagde ...

Ja, ja da - vi har skam også opgivet, nu har vi levet med dem i 25 år efterhånden. Og det er jo også mest på denne årstid de huserer, når vi igen begynder at færdes på græsset rykker de sydpå,ned mod marken.

Men irriterende er det at man pludselig synker ned i plænen og er ved at forvride sine ankler i hullerne!