søndag den 12. marts 2017

Tøj og Træer


Hvert år fælder vi 6-8 træer, mest ask og tjørn, som ellers ville brede sig lynhurtigt og hegne os inde i egen skov på få år! Vi fælder naturligvis før træerne bliver saftspændte og sætter blade, så fylder de mindst! Men engang imellem kan vi opleve at vi ikke selv kan klare opgaven og så kommer Dich Træpleje på banen.

Denne gang havde vi ved et rent tilfælde opdaget at en af de helt store bøgetræer var flækket ved en forgrening, så træet faktisk var delt et par meter oppe og ligesom voksede med to stammer. Den ene stamme var vokset skævt med kæmpelange grene der trak træet mod jorden, hvorved det var flækket og stod for at vælte ved næste storm. Og det vel at mærke - lige ned over drivhuset! Der var altså akut brug for hjælp, da træet var så højt at vi ikke selv kunne få det ned uden problemer.

Dich sendte hurtig to mand  der kunne fjerne træet fra oven og stykke for stykke. Så nu er det ordnet! Når træet først ligger ned syner det pludselig af meget mere, og et større arbejde med at få afgrenet kronen begynder her. De mange grene og kviste har ingen værdi som brænde, så de skal samles sammen, op på traktorvognen og køres ned i engen. Så skal der skæres større grene af,  og selve stammen skal deles i håndterbare stykker. Så er der de store stammer. De skal deles op i mindre stykker, kløves og flækkes og lægges til tørre bag laden, så har vi godt brænde til både brændeovne og Stokerfyr i lange tider!

De store bunker af grene skal også af vejen, her står valget mellem at leje en flishugger eller brænde det hele af. Vi vælger at brænde af! Der er nu en vis hygge ved at gå i skumringen og brænde bål! Duften af det brændende træ, varmen fra de gyldne flammer. Gnister i luften på de fine eftermiddage der allerede føles meget længere og lysere!. At arbejde sammen om noget nyttigt og hyggeligt! 

Lige nu vil jeg egentlig helst sidde inde i drivhuset og se ud på det store virvar af grene der ligger lige udenfor. Der er blevet betydeligt mere luft omkring drivhuset efter det store træ kom væk, og ikke kun derfor, jeg har også fornyligt vasket hele husets ruder med sæbevand og børste! Det har gjort underværker for udsynet må man sige! Og også for lyset i selve drivhuset!

Det er stadig lidt koldt at gå udenfor her i starten af marts, men lysten til det fejler ikke noget! hver gang solen titter frem er jeg derude og rydder snart et bed for visne blade eller graver et højbed klar til snarlig såning! Så kan man jo også belønne sig selv med en ny Body Warmer, en lækker havevest med tilstrækkeligt med lommer til både IPhone, snor og sakse og andet u-undværligt grej! Man kan købe den på nettet hos Engelbert Strauss! Se mere her: onlinekatalog

Det er et must, når man bor på landet, at kunne handle ihvertfald visse ting på webshops og der har jeg foruden nævnte link også handlet rigtig meget hos Isabella Smith! Her har jeg gode erfaringer med frø og har da også i år købt rigeligt ind af engelske sorter til Skovhaven. Flere typer af Digitalis, Alunrod og Helleborus er på vej.

Men som sagt, først skal træet væk, så vi kan komme i jorden!

2 kommentarer:

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Ja det er skønt at kunne handle på nettet - nogle gange bliver man revet med!

Dit drivhus ser så hyggeligt ud - nu er det en rigtig skøn tid 💚

Elin sagde ...

Tak for din kommentar, du kan tro vi også glæder os til at sidde her igen, omgivet af duftende tomater og krydderurter!