søndag den 29. december 2013

And på Bordet

Der kom and på bordet  i år! Endda flere af slagsen, og disse to er beregnet til at lokke endnu flere til! Vi plejer ellers at have mange svømmefugle på søen, men 2013 har været usædvanlig, på den måde at der har været meget få ænder, blishøns og Lille Lappedykker, som vi ellers plejer at have rigtig mange af. Men min Julegave i år var bl.a. disse to smukke Lokkeænder, som nu skal ned og sættes på vandet. Så må vi se hvad der sker . . .


4 kommentarer:

Stein sagde ...

Hei Elin.
Så hyggelig det ser ut hos dere :-) Jeg har også forsøkt meg med lokkeander et par ganger, men jeg feilberegnet dybden på elven like utenfor bryggen vår. Den står registrert som 5 meter dyp, så jeg festet en mamma and og to barn til et tau som var over 7 meter langt- sånn i tilfelle... Stor var forundringen når jeg kastet loddet uti elven og mamma anden forsvant ned i dypet. Deretter forsvant de små plastendene under, en for en. Siden så jeg dem aldri igjen. ;-)
Så om du skal forankre dem til bunnen kan du kanskje ta lærdom av min tabbe og måle dybden først ;-)
Lykke til med å få ender i din dam! Det er jo veldig hyggelig og vakkert med fugler som slår seg til der! :-)
Ha en fortsatt riktig fin Romjul.

Henrik sagde ...

Det lyser interessant med lokkeænderne, jeg vil da glæde mig til at høre hverdan det går til sommer. Har altid tænkt at det måske var lidt uvidenskabligt med lokkeænder, hvordan kontrollerer man for at ænderne ikke ville være kommet alligevel ? Om ikke andet så giver det vel lidt liv.
Henrik

Bente Holst sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud! - og flotte lokkeænder, du har :-)

Havehjernen sagde ...

Det har på mange mange måder været et usædvanligt år - åbenbart også på punktet ÆNDER! Her ved Vadehavet manglede der godt nok ikke fugleliv - men der da også nogle tudind at tage af. Held og lykke med dine attrapper.
Glædelig rumjul fra Henrik Havehjerne