onsdag den 9. oktober 2013

Hjerter i Haven!

Et Hjertetræ! Har her til morgen, på Claus Dalby's blog, læst om et såkaldt Hjertetræ, hvilket fik mig til straks at gå ud og kigge lidt på vores store Gårdtræ's blade. Gårdtræet er en Lind, plantet i starten af tresserrne har jeg ladet mig fortælle. Ganske rigtigt er lindens blade også fint hjerteformede og så gule som citroner og sommeræbler på een gang!
Det specielle ved linden, er at den meget tidligt skifter farve, og ikke, som de fleste andre træer først til brunt og senere gul, men nærmest bliver gul over-night, mens alle andre træer stadig står med grønne blade. Men flot ser det ud, somom der pludselig bliver tændt lys på gårdspladsen! Jeg nænner ikke at begynde at rive bladene sammen, ikke før de bliver kedelige at se på!
Lidt hjerteformede er de da! Men ikke som hos Hjertetræet smukt ensartede og afrundede. Hvis ikke vi i forvejen havde så mange træer, var Hjertetræ bestemt et træ jeg ville overveje at plante her. men som det er nu, fælder vi hvert år ca. 5-6 træer, bare for at få lidt mere lys og luft.

5 kommentarer:

marie sagde ...

Det er et utrolig flot træ.

Min Grønne Verden sagde ...

Smukke smukke billeder du viser - det er jo helt eventyrstemning.
Tak for kigget og god aften.
Mange hilsner
Anita

Tina - Haven i Velkær sagde ...

Håber ikke dette flotte eksemplar skal smage øksen, for det er et utroligt charmerende træ!

Min Grønne Verden sagde ...

Skønne skønne billeder du har taget - det ligner en hel eventyrverden.
God aften.
Mange hilsner
Anita

Bente Holst sagde ...

Wow - hvor er det et smukt træ og nogle stemningsfyldte billeder, du viser :-)