lørdag den 7. februar 2009

Man tager en Smuk Høne . . .

Creme Ninon – Klassisk fransk ærtesuppe fra 1400 talllet
(8 personer)

En smuk høne koges ca 3 timer, og suppen sies og afkøles.

1 - 1 1/2 l. suppe
1 Iceberg salat
1 kg fine ærter
1/4 l. piskefløde
Frisk mynte (10 - 12 blade (eller 2 tsk tørret) gerne begge dele.
2 spsk sukker samt salt og peber
1 flaske champagne
Tilbehør: Flutes

Suppen blendes med ærterne, der lige er dampet 2 min. Den fintsnittede icebergsalat blendes med, sammen med fintsnittet mynte. Det hele kommes i en gryde og koger op, simrer derefter 15 min. Der tilsættes nu 2 dl. fløde og suppen smages til med sukker.
Serveres i terrin eller i gryden ved bordet, og der tilsættes 1/4 fl Champagne under let omrøring lige før servering. Resten i glassene! Voilá!

2 kommentarer:

Sus sagde ...

Hvor herligt, at hønen skal være smuk :o)

Madame sagde ...

Det lyder bare så lækkert, Elin, og jeg glæder mig til at prøve din opskrift. En smuk høne, haha ...