lørdag den 25. maj 2019

Klassiske engelske ingefærsmåkager GLF

100 g smørbar blok
200 g rørsukker
50 g ahornsirup

275 g mandelmel eller Doves
1 tsk bagepulver
2 tsk finthakket syltet ingefær
1 spsk ingefær, fintrevet
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljepulver
1 nip salt
1 æg

Fremgangsmåde
Kom smør, sukker, ingefær og sirup i en lille gryde og varm op under omrøring, til massen er ensartet. Tag gryden af varmen.

I en ren skål blandes mel, bagepulver, ingefær, kanel, salt og vanilje.

Rør ægget, samt mel og krydderiblandingen i gryden og rør det hele godt sammen.

Tril dejen til små kugler (lidt større end en pebernød), som sættes på en bageplade. Ingefærsmåkagerne flyder ud under bagning, så placer dem med lidt god afstand.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 10 minutter. Lad dem køle af på bagepladen. De er superlækre.
Jeg har set opskriften et andet sted, og bare er stattet smør med vegansk produkt, da jeg ikke tåler mælk. Og hvedemel erstatter jeg med mandelmel eller havremel, det er også godt!

Ingen kommentarer: