søndag den 3. januar 2016

Godt Nytår 2016

Dagen efter Nytår og græsset er stadig grønt! De store skovbregner er endnu ikke væltet efter frost og fuglene synger i hækken! Hvor længe mon det kan vare? Ikke længe siger Vejret.dk. Nu går det mod sne og frost og og bidende blæst! Så må vi se om dyrene samler sig og går i spring, det har vi ikke set endnu i denne vinter, som har været alt for mild. Forleden havde vi et lille pindsvin gående rundt herude på gårdspladsen. Det virkede nok så fornøjet, smaskede og skubbede ting til side og fik fat i en regnorm hist og en snegl pist. Men få dage efter fandt jeg den store unge død henne ved gavlen. Måske kulde eller sygdom eller sult? Den virkede frisk nok nogle få dage før, så jeg ved det ikke, men der er rigtig mange der skriver og taler om mange døde pindsvin i haverne i disse år? Vi har ikke nogen former for plantegift i haven, så det kan det ikke være. Men fakta er, at vi aldrig har set så få dyr, rådyr og så få pindsvin som de seneste år.

1 kommentar:

Stein sagde ...

Riktig godt nytt år til deg og dine, Elin :-D
Jeg skulle jo gjerne også ha grønne gressplener på denne tiden,men etter en veldig lang tid uten frost, så har vi nå fått både snø og kulde. Heldigvis virker det ikke som den skal være langvarig.
Så trist med det pinnsvinet. Kanskje det er en sykdom som forårsaker dette? Jeg håper noen i dens familie har overlevd slik at bestanden kan ta seg opp igjen.

Ha en fortsatt riktig fin dag
Stein