tirsdag den 12. august 2014

Den årlige Hyben Dag


Hvert år i starten af august, kører vi til Dyngby Strand og plukker hyben. Hyben giver den mest fantastiske marmelade!

Denne dag var det dog meget blæsende, så vi måtte droppe traveturen langs stranden.

Se at få plukket to store spande hyben . . .

Og så hjem i solen og læ på Gårdspladsen og få renset, skåret og skyllet . . . C-vitaminer på glas til hele vinteren!

7 kommentarer:

Stein sagde ...

Så hyggelig at dere benytter hyben som ellers bare ville visnet og dø :-) Det er flott med slike tradisjoner og "nypesyltetøy" som vi kaller det her i Norge, er jo dessuten veldig godt :-D
Ha en fortsatt fin dag
Stein

Anonym sagde ...

Ja så härligt med nypon! Hos oss på svenska västkusten är de nu som allra finast.Ville gärna göra marmelad, har du monn en god opskrift? Ha det bäst hälsar Margareta från andra sidan Kategatt

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Hybenmarmelade er noget af det bedste. Heldigvis rækker et par glas her i huset. Jeg har nemlig ikke tålmodighed til at rense to spande! Jeg er meget imponeret :-). Men måske hører det til traditionen at I er flere om det og så kan det jo gå hen og blive ganske hyggeligt.

/Birgitte

Elin sagde ...

Tak Stein, vi har kun ribs og stikkelsbær i haven, så er det skønt der kun er få kilometer til havet!

Elin sagde ...

Hej Birgitte, hyben fylder jo ikke meget når de først er renset og parteret, så vi plukker ganske mange og får vel en 10 - 12 glas ud af det.

Vi har jo møder og B&B her, så det bliver altid brugt :-)

Elin sagde ...

Hejsa Margareta! ja, de må være rigtig fine nu, og fri for forurening!
Her på linket har jeg skrevet opskriften:
http://ivildensky.blogspot.dk/2013/08/hyben-marmelade.html

Anonym sagde ...

Hyben smager dejligt også i andet end marmelade. Da jeg var barn under Krigen var en af mine absolutte yndlingsretter hybensuppe med en meget lille klat flødeskum, når det var hos Mormor, eller kammerjunkere, når det var hos Mor og Far.

Vi tørrede dem, vi ikke kogte marmelade af, og lavede som sagt suppe af dem om vinteren. Jeg kan ikke huske opskriften, men der er flere på Nettet. Vores blev bare ikke så fin og glat, som den bliver nu om stunder med moderne køkkenmaskiner til rådighed. Dengang havde man bare et piskeris (som man også stampede kartoffelmos med) eller en hjulpisker, hvis man var mere ved muffen.
Måske smagte suppen ekstra godt, fordi den rummede så mange dejlige sommerminder: Turene ved stranden med Mor og Mormor og 'slagsmålene' ved Dammen i Haderslev, hvor vi børn morede os med at fare rundt og hælde kløpulver ned ad ryggen på hinanden, hvor de kløede noget så inf......
Velbekomme
Jytte
www.danishknitdesign.com



















.
Velbekomme
Jytte
www.danishknitdesign.com