mandag den 19. november 2012

At fodre Mus med Tulipanløg


Nu har jeg ikke mindre end to gange forsøgt mig med at lægge tulipanløg til forspiring i krukker - først i Hønsehuset - højt på et bord - siden i Traktorhuset, også oppe på et bord og med net over - men LIGE LIDT HJÆLPER DET!!

MUS OG EGERN er der straks og graver det  hele op så jorden flyver ud over det hele i et syndigt rod!  Alle løg er væk! Jeg forstår det ikke for de sidste 3 år har jeg sagtens kunnet have løgene til at stå, og endda nede på gulvet i begge huse. Men nu kan det være nok, jeg har været inde på Frøtorvet.dk og bestilt en ny omgang løg, og de kommer ind i drivhuset at stå, det skulle være sikret mod mus, og er nu så færdigt at vi godt kan begynde at sætte lidt krukker derind.

 Hvad har jeg så købt: Kun lyserøde tulipaner: Fancy Frills , Candy Prince, Ronaldo og Elegant Lady.
 Og et frø sortiment: Den hvide og limefarvede have: Anemone Sylvestris, Antirrhinum Majus Maryland, Appleblossom Løvemund, Akeleje Clementine White, Mamalukærme Lavatera trimmetris pink blush, Lathyrus Chloranthus Lemonade, og en pose frø til Prydgræs Millium effusum Aureum.

Mus eller ej, det bliver sidste indkøb i år og tredie gang er Lykkens Gang :-)

4 kommentarer:

Stein sagde ...

Så kjedelig du har opplevd at mus og ekorn spiser opp løken for deg!
Jeg har gitt opp tulipanløk i min hage siden vånd og rådyr er for glade i dem til at (nesten) aldri får se dem i blomst.
Jeg krysser fingrene for at dine løk denne gangen må få stå i fred! :-D
Ha en fortsatt fin dag.
Klem Stein

Farmer sagde ...

Jeg synes derimod, at det er en god ide at flytte opbevaringsstedet. Mus er næsten umulige at gemme noget for.
De kan f.eks. kravle lodret op af et stykke bindegarn.

Elin sagde ...

Havde engang en mus på kontoret. Den kravlede lodret op af antennen til en transistorradio, og sad så der og spejdede ud som en letmatros i modvind! Det var et syn!!!!

Stein sagde ...

Hei Elin.
Takk for hyggelig melding på min blogg for en stund tilbake. :-)
Du spør om vi har tulipantre i hagen. Nei, jeg tror ikke det? Mener du Liriodendron Tulipfeira? Det kaller vi for tuilpantre her i Norge. Det ligner litt på magnolia, men blir mye større og tilhører en annen familie. Jeg har nok desverre ikke dette heller. Jeg er ikke sikker på om det tåler min hardførhetssone, men kjenner jeg meg selv rett, så kommer jeg nok til å prøve meg på et en gang ;-)
Har dere tulipantre i hagen? De blir visst veldig store...!?