onsdag den 24. august 2011

To store Mørke Brød

Rugbrød m. Kerner
Glutenfrit rugbrød
2 stk. (stor rugbrødsform)
1,4 L lunkent vand
1/2 pakke gær af 50g gær
2 spsk Husk (den gule)
• røres i nogle minutter og står derefter til det gelerer
+
3-4 tsk salt
2 tsk sukker
3 tryk kulør (til at give mørk farve)
• røres godt i væsken/"gelen"
+
Følgende tilsættes tilsidst
6 dl frø: 1,5dl af hørfrø, solsikkekerner, sesam, græskar
6 dl havregryn
10 dl mel: 2 dl af rismel, kikærte, boghvede, majs, quinoa
Det hele røres grundigt sammen og hældes i fto orme. 
Hæver 3 - 4 timer
Bages i varmluftsovn ved 200 grader ca. 65-85 min.

2 kommentarer:

Lene sagde ...

uhm jeg får lyst til at bage rugbrød :-) Bon appetit

Stein sagde ...

Den oppskriften må jeg prøve en dag! :-D
Ha en fortsatt riktig fin sensommer!